Кърджалийските металурзи плашат с глад, неподчинение и екокатастрофи

Публикувана на 22.06.2012 | 11:08
1241 прочитания


Днешната блокада спира трафика през централното кръстовище на бул. „България” и ул. „Булаир” в Кърджали, а от понеделник работниците и служителите в ОЦК ще се възползват от предоставената им възможност от Кодекса на труда и ще прекратят трудовите си договори без предизвестие, съобщават от КНСБ. Причината – неизплатените им трудови им възнаграждения за последните четири месеца.

В студиото на „Тази сутрин” икономическият министър Делян Добрев коментира пък, че спирането на някои производства в комбината няма да застраши околната среда, каквито предупреждения имаше от страна на работниците, но ще попречи на решаването на проблемите в задлъжнялото предприятие. По думите на Добрев инвеститорски интерес към него все още има.

Вчера металурзите подновиха протестите и са на крачка от гражданското неподчинение, след като преговорите за продажбата на предприятието не дадоха очаквания резултат и хората остават без заплати.

След поредния неспазен срок, в който ОЦК трябваше да бъде продаден, а работниците да си получат заработеното, търпението им отново се изчерпа. Наред е пътната блокада, а са възможни и нови гладни стачки, предупредиха те.