„Картоф Фест“ за втора поредна година в Чепеларе

Публикувана на 19.10.2017 | 12:23
4314 прочитания
Автор: Селвина Топалска


​„Картоф Фест“ ще се проведе за втора поредна година на 28 и 29 октомври в град Чепеларе. Организатори на събитието са Община Чепеларе и Национална асоциация на картофопроизводителите в България.

Празникът ще бъде разделен на две основни части, като в първата ще се обсъждат основни теми, свързани с картофопроизводството България, най-важните сред които: „Вредителите по картофите – икономически и карантинни“, „Български сортове картофи и опазването им“, „Състояние и проблеми на сортоподдържането и семепроизводството на картофи в България“.

Другата част от интересното събитие ще срещне картофопроизводители и потенциални купувачи, като целта на организаторите е по този начин да се помогне на българския картофопроизводител да пласира своята продукция на българския пазар.

Разбира се, ще има и забавна част, в която картофопроизводителите ще могат да се надпреварват в следните категории: „Най-голям картоф“, „Най-висок добив“, „Иновации в картофопроизводството“.

Организаторите на събитието не са подминали и най-малките – за тях ще бъде организирана „Детска творителница“, както и много състезания, разбира се, отново с главния герой на събитието – картофът.

Докато всички гости на празника се наслаждават на фолклорната програма, в която ще се изявят както местни, така и гостуващи състави, те ще имат и уникалната възможност да зарадват небцето си, опитвайки най-различни, един от друг по-вкусни специалитети от картофи. 

© Родопчани