Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Киселчовски водопад – едно очарователно родопско кътче

Киселчовски водопад – едно очарователно родопско кътче

Публикувана на 05.10.2017 | 20:31
11574 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: waterfallsbg.info
снимка: waterfallsbg.info


​Несметни са богатствата на Родопа. Дълбоки гори, чудни водопади и реки, безброй приказни кътчета. Една такава ценна природна забележителност в Киселчовският водопад. Той се намира в западната част на Родопите, в близост до набиращото все по-голяма популярност село – Киселчово.

Водопадът представлява малък, но пък изключително красив воден пад със скромната височина от 12 метра. Красотата на местността се допълва и от фактът, че Киселчовският водопад попада в изключително красиво ждрело, обградено от високи скали и гъсти борови гори.

До водопадът има изградена екопътека, но за съжаление поради пролетното пълноводие на реката някои от мостовете са разрушени. Но пък това не е никаква пречка за посещението ви на водопада, тъй като през летния период, когато реката не е особено пълноводна, спокойни можете да преминете реката без необходимост от мост.

Началната точка, която ще ви отведе на приказна разходка до водопада е остър завой, намиращ се точно между двете махали на село Киселчово. Именно тук, на този завой ще трябва да се разделите с комфорта на автомобила и да се отправите на пешеходна разходка сред чудната родопска природа.

По пътя си към водопада ще се натъкнете и на няколко стари галерии, тъй като в недалечното минало тук се е добивал уран. С малко повече късмет може да срещнете и някои от обитателите на боровите гори, които ще ви съпътстват през цялото пътешествие.

Посещението на Киселчовския водопад, както и на всяка друга природна забележителност в Родопите, е изключително приятно преживяване, което дава на човек възможност за миг да се откъсне от суетата и забързаността на ежедневието, да се потопи в магичността на заобикалящата ни природа и да почерпи сили от нея.