Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Кметът Мелемов: Състезанието по планинско бягане ще стане още една запазена марка за Смилян

Кметът Мелемов: Състезанието по планинско бягане ще стане още една запазена марка за Смилян

Публикувана на 03.12.2014 | 12:01
1564 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


66 състезатели от цялата страна участваха във второто издание на състезанието по планинско бягане , което организира община Смолян и Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Спортното събитие се проведе по случай Празника на смилянския фасул и кандидатурата на община Смолян за Световната купа по планинско бягане на 27 юни 2015 година.
Старт на състезанието в Смилян даде председателят на Организационния комитет и кмет на Общината Николай Мелемов. „За втора година отново сме заедно. Този път участието е доста по- масово от първото издание. Сигурен съм , че това състезание ще стане още една запазена марка за Смилян, защото Смилян е точното място за това състезание”, посочи Мелемов и пожела успех на всички участници. 
Планинското трасе, по което бягаха лекоатлетите, беше с дължина 5 000 м. за жените и 10 000 м за мъжете. Финиширащите бегачи бяха аплодирани от многобройната публика, а самото състезание беше наситено с емоции на музикален фон, осигурен от Митко Мазаров и примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова. Сред състезателите бяха и маратонците, семейството Руско и Нонка Кадиеви.
Победителите бяха наградени от депутата д-р Даниела Дариткова, областния управител инж.Димитър Кръстанов , кмета Николай Мелемов и кметицата на Смилян Събка Миткова. Подаръците бяха осигурени от община Смолян, а медалите от БФЛА. Кметството в Смилян ги дари и с прочутия фасул. Гл.организатор на спортното събитие е Даниела Керкелова, която отговаря за „Спортните дейности” в община Смолян.
Основната цел на проявата е популяризиране на този вид бягане сред младите хора, откриване на нови таланти и подготовка на националните отбори за успешно представяне на Европейски и Световни първенства. 
Пресцентър на община Смолян
 
 
Класиране в състезанието по планинско бягане – „Смилянски фасул-2014”
Мъже:
1. Стоян Тевекелев – СК „Локомотив” - Дряново – време – 46:25
2. Георги Гергов – СК „Стратеш Атлетик” – време – 48:10
3. Николай Първанов – АК „Джордан” – Благоевград– време – 50:40
 
Жени:
1. Силвия Дънекова – Нови Пазар –време - 22:45
2. Милка Михайлова – СК „Атлет” – Мездра – време – 24:15
3. Маринела Нинева - СК „Локомотив” - Дряново – време – 25:07
Юноши:
1. Иво Балабанов - АК „Джордан” – Благоевград– време – 22:20
2. Християн Стоянов – АК „Орловец” – Габрово – време – 23:19
3. Георги Ланджев – СК „Атлет” – Луковит – време – 23:40
В тази възрастова група 6 се класира Борис Башов от гр. Смолян, 8 Петър Дичев, пълни аматьор спрямо останалите атлети
Девойки: 
1. Наталия Иванова - СК „Атлет” – Луковит – време – 26:29
2. Лушка Кокотанекова – КЛА „Борис Мулешков” – Панагюрище – време – 27:33
3. Християна Брайкова - СК „Атлет” – Луковит – време – 27:44
 
**** Във възрастова група мъже участваха 4 състезатели от Смолян и с. Смилян, Руско Кадиев – единствения Българин печелил „Спартатлона” - Гърция.
Във възрастова група жени участие взеха и 3 жени от Смолян начело с Нонка Кадиева
Във възрастова група юноши участваха 5 деца от Смолян и с. Смилян, 6-и се класира Борис Башов от гр. Смолян, 8-и Петър Дичев /нашите деца бяха пълни аматьори спрямо останалите атлети.
 
Във възрастова група девойки участва 1 състезателка от Смолян.
На 28.11.2014 г. – в ресторанта на комплекс „Смолена” – с. Смилян, бяха наградени най-добрите бегачи по ПБ за 2014 г. на БФЛА, наградите връчи инж. Мариана Цекова – зам. Кмет на Община Смолян
При мъжете – Иво Балабанов - АК „Джордан” – Благоевград 
При жените – Милка Михайлова - СК „Атлет” – Мездра 
Треньор – Йордан Янев - АК „Джордан” – Благоевград
© пресцентър на община Смолян