Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Кметът Николай Мелемов уважи празника на Влахово и Селище

Кметът Николай Мелемов уважи празника на Влахово и Селище

Публикувана на 05.05.2014 | 14:12
1255 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Кметът Николай Мелемов уважи празника на две смолянски села –Селище и Влахово, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

В началото на месец май двете населени места правят курбани за здраве и берекет. Близо 90 души живеят в Селище, а на празника стават много повече, посочи кметската наместничка Албена Ратайска. Младата жена каза, че преди със семейството си е живеела в Смолян, но обича родното си село и са се върнали тук. Хората питаха Мелемов ще има ли пак програми за временна заетост, защото преди две години по тези програми са били заети 10 души от селото. Кметът обясни, че засега програмата е спряна. Искаме да имаме работа, посочиха жителите на Селище. В селото живее и английско семейство, което преди година е купило къща. Има и две дечица, които ходят на детска градина и училище в Търън. Мелемов поздрави хората с празника, като им пожела да бъдат, живи и здрави и да имат много поводи да празнуват.

Другото село от община Смолян, което празнува, е Влахово. Хората посрещнаха с „Добре дошли” Мелемов, общинското ръководство и съветниците и се ръкуваха с тях. Те изказаха радостта си, че гостите ще споделят с тях курбана, който се дава за здраве и плодородие през годината. Кметският наместник Николай Кокаланчев припомни, че традицията е възстановена от 10 години. Около 800 души достигат гостите на днешния празник. Най-възрастният жител на Влахово 88-годишният дядо Рамадан също поздрави гостите. Градоначалникът пожела на хората да съхранят добрата традиция и да са живи и здрави.
Празниците на двете села уважиха и общинските съветници Мариана Сивкова, Милка Манева, Борислав Георгиев, Елин Лилов, зам.-кметът инж. Мариана Цекова и гл.финансист Венера Аръчкова.

© пресцентър на община Смолян