Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Кметът на община Велинград с редица стъпки за подобряване на общинската болница

Кметът на община Велинград с редица стъпки за подобряване на общинската болница

Публикувана на 28.04.2014 | 12:15
757 прочитания


Общинската МБАЛ Велинград ще се превърне в съвсем обновено и модерно здравно заведение. Това заяви кмета на община Велинград Иван Лебанов, съобщават от пресцентъра на родопската община.

Политиката на администрацията отново е насочена към социалните дейности, проблемите на гражданите и повишаване качеството за здравните услуги в региона. След приключване на ремонтите общинското здравно заведение ще има ремонтирани помещения в две АГ операционни, хирургично и интензивно отделение, както и нова техника, включваща апарати за хемодиализа, дефибрилатори и други животоспасяващи уреди. Ще бъде подменен и асансьора, както и изградена рампа за хора с увреждания. Както вече ви съобщихме, освен тези подобрения МБАЛ Велинград ще получи и субсидия от Министерство на здравеопазването.

Здравното заведение бе включено допълнително в списъка на 51 общински болници в страната, за които е определена обща субсидия в размер на 6 млн. лв. бюджетни средства. Управителят на общинската МБАЛ д-р Атанас Ташев заяви, че към този момент не е ясно каква сума ще получи болницата от здравното ведомство. Следващата стъпка на администрацията е изготвяне на проект за енергийна ефективност на здравното заведение. Така ще бъде реновирана цялата сграда и същевременно ще бъдат намалени средствата за отопление и други ежедневни разходи. Към този момент за подобряване енергийната ефективност са внесени в Национален доверителен еко фонд предложения за общинската сградата, в която се помещават ЦДГ „Детски рай“ и ДЦДМУ „Надежда“.

© пресцентър на община Велинград