Кметовете на Мадан и Исхание подписаха споразумение за сътрудничество

Публикувана на 26.01.2015 | 15:49
1260 прочитания
www.madan-news.com
www.madan-news.com


Списъкът с побратимените на Мадан чужди градове се попълни с още един.
Официално споразумение за партньорство и побратимяване подписаха по времето на извънредна сесия на Общинския съвет, кметът на община Мадан Фахри Молайсенов и колегата му от община Ихсание, република Турция – Шабан Чабук.
С обещание за съвместна работа в реализацията на всичко, заложено в споразумението, градоначалниците подписаха договора и си стиснаха ръцете.
И двамата бяха категорични, че споразумението за сътрудничество няма да остане само на хартия, а ще се работи за конкретна рамка на общи интереси и ще се следват конкретни стъпки и действия, които да водят до явен резултат от това общо сътрудничество между градовете. Работата и на двата града ще бъде съсредоточена върху обмислянето и реализацията на общи проекти.
Целите на споразумението са да развият дългосрочни и взаимноизгодни търговско-икономически, научно-технически, хуманитарни отношения между двете общини в областта на образованието, културата, строителството, селското стопанство и туризма.
Чрез реално съществуващи възможности за инвестиции в сферата на науката, туризма и предприемачеството е възможно отношенията между двата града да доведат до много взаимоизгодни общо държавни и държавно частни проекти.
© www.madan-news.com