Кметовете на Смолян и Чепеларе участваха в международно туристическо изложение в Истанбул

Публикувана на 26.01.2015 | 10:58
1170 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg
Кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Тодор Бозуков участват в 19-ото туристическо изложение “East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015” (EMITT) в Истанбул. Те са в официалната делегация , водена от министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Страната ни участва в EMITT-2015 с информационен щанд от 99 кв. м, чийто основен организатор е Министерството на туризма. Представят се 24 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения. В рамките на форума е била представена презентация за потенциала на България като целогодишна туристическа дестинация под надслов “A Discovery to Share”. Със специален щанд се представя и „Пампорово” АД. Кметът на Истанбул Кадир Топбаш с интерес е разгледал щанда и се е информирал за атракциите, които предлага зимният ни курорт. В рамките на срещите е бил обсъден засиленият интерес към България като туристическа дестинация . 
 
Участието на кмета Мелемов е възможност не само да популяризира нашата община, но и възможност да развиваме дългосрочни контакти между местната и държавна власт и с бизнеса от двете страни.
През миналата година борсата в Истанбул се проведе в 12 палати на обща площ 65 хил. кв. му, на които се представиха над 4500 организации от 70 държави. Изложението е сред най-големите в света, а ръстът на посетители му през 2014 г. бе с 13% повече спрямо предходната.
© пресцентър на община Смолян