Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Колко ли са реални парламентарните решения ?!

Колко ли са реални парламентарните решения ?!

Публикувана на 28.05.2013 | 10:33
908 прочитания
www.bnews.bg
www.bnews.bg


Стара практика в нашия парламент е да се вземат съвсем "реални" решения с мнозинства от НЕ присъстващи депутати. Дори след въвеждането на Новата система за гласуване с биометрични данни,  вратичките явно не са се затворили.

Илюзията, с която живяхме, че депутатите се интересуват за какво гласуват или най-малкото присъстват в залата, лъсна преди две години и девет месеца, след като от управляващото мнозинство ГЕРБ въведоха гласуване с биометрични данни. Тази система струва 219 600 лева с ДДС на българските данъкоплатци. И все пак колко е ефикасна?

Отделни групи обучаващи се политолози и социолози ходят на посещения и присъстват на ежедневните пленарни заседания. Част от тях остават изумени от начина на "работата" и цялостната обстановка на депутатите. "В полу празната зала се вземат решения от 50 души при наличието на 109 регистрирани...."

А сега идва промяната - "Планът Орешарски". Каква промяна само?! Докато избраните от НАС Народни представители, не започнат да се интересуват от НАС, какъвто и план да се създаде, това са просто хвърлени на вятъра думи, както бяха хвърлени на вятъра 23 години "демокрация"......