Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Конкурс "Астрономия в картини" организира Националната астрономическа обсерватория

Конкурс "Астрономия в картини" организира Националната астрономическа обсерватория

Публикувана на 05.11.2013 | 17:01
1551 прочитания
снимка: bg.wikipedia.org
снимка: bg.wikipedia.org


За втора поредна година Институтът по астрономия с Национална астрономическа обсерватория, съюз на астрономите в България и сдружение "Звездно общество" организират конкурс на тема "Астрономия в картини", съобщават от НАО-Рожен.

Жури ще избере 12 от изпратените астрономически фотографии, направени с любителска техника, които да бъдат издадени като календар за 2014 година.

Конкурсът не рагламентира ограничения в използваната любителска наблдателна техника или място за снимане. Оценяването на фотографиите ще бъде направено то жури с представители от организаторите на конкурса.

Всеки може да даде снимков материал с информация за наблюдателя, техниката за снимане и данни за самата фотография. Участниците трябва да дадат информация за обратна връзка в електронен вариант. ЗА улеснение при разглеждането и първото оценяване на фотографиите, организаторите молят да се изпращат снимки с размери по-малки от 1 МБ.

Срокът за подаване на фотографски материал е до 15 ноември, а адресът е stellarsociety@mail.bg.

© НАО-Рожен