Липсата на управленски капацитет води България към задълбочаваща се мизерия

Публикувана на 18.12.2013 | 20:36
1242 прочитания


Всички проблеми на администрирането и управлението на България вместо да бъдат анализирани и решавани, те се свалят чрез медиите на битово ниво и всяват хаос в обществото. Алчните и крадливи политици нямат нито капацитет, нито воля да подредят нещо в тази малка и лесна за управление държава.

От доста време насам пак се разиграва една тема, която само влошава обществените взаимоотношения и то в най-грешната посока. Раздухването на ксенофобия, експлоатацията на хорските страхове от измислени проблеми и миражи, насаждани от ченгеджийски кръгове, тласка хората към пълно объркване и недоверие. Постоянната подмяна на обществено- икономическите нужди на народа в България е причината да сме най-бедните в Европа.

Цяла седмица ни занимават с речта на турския премиер Ердоган. Ако някой е съзрял проблем в изказването, защо дипломацията ни спи, защо медиите не търсят тях за обяснения, защо медиите не опитаха да зададат въпрос към посланика на Турция, а защо не и лично на премиера на Турция Ердоган.

Това би била вярната реакция, ако имаше някакъв проблем.

От 24 години насам някой дали може да каже с какво Турция е попречила на България, или да посочи действие на Турската държава, от което ние да сме потърпевши.

Турският премиер може да си говори всичко, за нас важно е какво правят нашите управляващи. С всичките си критики към Турция, след умела политика на техните дипломати, те постигат успехи в преговорите с Европа, а ние какво правим?

Ние си имаме една шайка измислени националисти, които до един са продукт на държавна сигурност и обслужват олигархичните крадливи кръгове в България. Та тези националисти постоянно ни занимават с мними опасности ту от ислямисти , ту от турска експанзия, ту от не знам си какви марсиански опасности.

На дневен ред в обществото ни е липсата на икономика, ниските заплати, високата заболеваемост и смъртност, демографската криза; Липсата на каквато и да е заинтересованост на младежите за професионална подготовка и реализация; Трайното обезлюдяване на големи райони със земеделски поминък и още подобни проблеми.

Вместо да се търси решение и да се обоснове доктрина с шrрока обществена подкрепа, която да се формира при дебат, за който ще е необходима поне година и половина, властта бърза да налива пари в стратегически обекти, които поне до 20 години няма да бъдат необходими. И понеже целта е точно от такива обекти да се краде, те, политиците ни подхвърлят разни националистически проблеми, които нито са причина, нито решение за проблемите на България. Крадливите ни политици само се озъртат на изток, на юг и на запад, за да търсят от къде да натрупат капитали, а на нас ни разправят за турски имперски интереси. Да, вероятно всяка страна има и такива скрити и явни интереси, само ние нямаме. Само нашите тъпи политици мислят със задниците си. Лошото е, че България си няма дипломати и политици патриоти, които да умеят да печелят битки в полза на обществото, за сметка на това имаме шайка олигофрени, алчни за власт и пари идиоти, които саботират обществото по всички направления.

© Родопчани