Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Ловна дружинка "Елховец" отстреля два вълка, а животновъд обеща банкет

Ловна дружинка "Елховец" отстреля два вълка, а животновъд обеща банкет

Публикувана на 12.11.2013 | 13:06
1827 прочитания
снимка: Ловна дружинка "Елховец"
снимка: Ловна дружинка "Елховец"


Пореден успешен ловен излет отчетоха от ловна дружинка "Елховец". Дружинката се състои от 40 човека, а председател е Брахим Чернарев.

Той разказа, че по време на последния ловен излет за диво прасе се е появила и глутница от 5 вълка. Благодарение на добрата организация и опитните кучета, са отстреляни два от тях и един е бил ранен, но е успял да избяга извън района на дружинката. Вълците са отстреляни в район, намиращ се над село Поляна. Освен тях, на излета е било отстреляно и едно малко диво прасе.

По думите на Брахим Чернарев вълците са били на 3 и 4 години, на вид охранени и с общо тегло около 90 килограма. При аутопсията в стомасите им са намерени остатъци от дивеч. Според председателя на дружинката голямата популация на вълци в района е отговорна за намаляването на популацията на дивеча.

Трендафил Русков и Фидан Дрингов са отстреляли вълците. За отстрелян сив хищник от ловно-рибарското сдружние, в което членува дружинката, изплащат по 100 лв на бройка. А на управителния съвет на ловна дружинка "Елховец" е взето решение наградите да отиват в общата каса на дружинката.

За никого не е тайна, че в района традиционно пребивават вълци, но според Чернарев рядко се случва да бъдат отстреляни екземпляри. Той си спомня, че последният случай на отстрелян вълк в тяхната дружинка е бил преди 2-3 години.

"Да се надяваме и на следващите излети да имаме слука, за да намалее популацията на хищника в района"- сподели председателят на дружинката.

След успешния ловен излет, най-доволен от всички е останал един от членовете на дружинката- животновъдът Красимир Демирев. "Удовлетворен съм, че намалява популацията на хищника, който нанесе толкова поражения на стадото ми в последните години"- сподели той и добави, че е дал обещание пред дружинката да направи банкет в знак на благодарност.

 

© Родопчани