Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Ловци от Дания и Чехия отстреляха диви кози в Девин

Ловци от Дания и Чехия отстреляха диви кози в Девин

Публикувана на 18.12.2013 | 11:56
2705 прочитания
снимка: www. wikipedia.org
снимка: www. wikipedia.org


Сега е периодът, в който върви лова за мъжка дива коза, а от началото на декември двама чуждестранни любители на ловния туризъм, вече се сдобиха с такива трофеи, съобщава директорът на Държавното ловно стопанство „Извора” в Девин инж. Стоян Сарийски.

Единият ловец е от Дания, като той е успял да отстреля възрастен козел, трофеят от който е оценен за бронзов медал. Другият ловец е от Чехия, който също ще занесе в родината си собственоръчно придобития трофей, който все още се оценява, поясни инж. Сарийски. По думите му, стремежът при лова на дива коза е не толкова големината на трофея, а да се отстрелят стари животни, които не вземат участие в размножаването на популацията.

До Нова година в ловното стопанство има направени заявки от американец и българин, които също искат да отстрелят диви кози. Още отсега френски ловец, който многократно е идвал Родопите, е дал заявка за мъжка дива коза, глиган и елен. Инж. Сарийски каза още, че няма заявки за мечки, а и те са забранени за отстрел към момента. Той обаче изрази надежда, през новата година да се вземе разумно решение и да се отпуска по една бройка на стопанство за ловуване.