Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Лятното кино завладява Момчилград, зрителите определят прожекциите

Лятното кино завладява Момчилград, зрителите определят прожекциите

Публикувана на 10.07.2014 | 12:06
836 прочитания
снимка: momchilgrad.bg
снимка: momchilgrad.bg


Магията на популярни филми на открито небе се завръща в Момчилград. Редовни прожекции всеки уикенд ще завладеят феновете на седмото изкуство в продължение на два месеца. Инициативата е на община Момчилград поради големия интерес от страна на публиката. Това съобщават от пресцентъра на родопската община. 

Както е известно, в летните вечери на 2013 г. откритата лятна сцена на градския парк събра стотици момчилградчани пред големия екран. Бяха излъчени популярни филми от световното кино като „Механикът“, „Непобедимите“, „Пътят на самурая“ и „Скалата“, съчетани с български игрални филми, сред които „Господин за един ден“ с незабравимия Тодор Колев.

Намерението на местната администрация е лятното кино в града да се превърне в ключово място за общоградски събития и прояви за обогатяване на културния живот на Момчилград.

Филмовият маратон ще бъде с вход свободен. През месеците юли и август прожекциите ще са с начален час 21.00, а през септември – от 20.00 часа.

„Особено сме щастливи, че момчилградчани проявяват голям интерес към прожекциите на лятното кино, което вече заема особено важно място в културния живот на града. Амбицията ни е тази година да бележим още по-висок зрителски интерес“, са очакванията на кмета Акиф Акиф.

© пресцентър на Община Момчилград