Мадан придобива нов облик

Публикувана на 08.09.2014 | 10:57
1305 прочитания
снимка: www.madan-news.com
снимка: www.madan-news.com


Усилен труд кипи по маданските улици. С пълна сила се работи по мащабния проект, за подобряване на пътната инфраструктура в общината.
 
От няколко дни са затворени за цялостно обновяване и разкрасяване някои от централните улици в миньорския град.
Първата започва от главен път на ул. „Република” през цялата ул. „Паисий Хилендарски” до с. Митовска и от разклона за с. Митовска до с. Високите. Втората обхваща трасето от главен път - ул „Република” /централна спирка /, през участъци от ул. „Явор” и ул. „Обединение”, цялата ул. Труд до с. Мъглища, след което от с.Мъглища до с. Чурка, също ще се ремонтира пътя. И третата започва от участък на ул. „Явор” / сградата на „Горубсо”/ през участък от ул. „Родопи” до с.Бориново.
Реконструкция и рехабилитация ще се извършва и по пътни участъци в селата Върбина, Средногорци, Равнища, Лещак, Букова поляна, Буково, Боровина, Леска и Студена.
В момента строителите подготвят терена за полагането на новия асфалт. Изкопани са старите бордюри, а новите чакат да бъдат поставени по местата си. Изцяло ще бъдат подмени и тротоарите.
Предвидено е също така и направата на нова пътна маркировка и основна реконструкция на дъждовното отводняване по ремонтираните пътища.
 
С реализацията на мащабния проект 80% от градската пътна мрежа ще бъде рехабилитирана и асфалтирана и ще придобие европейски облик.
© www.madan-news.com