Малчугани и Мелемов запалиха коледната елха в Смолян

Публикувана на 12.12.2014 | 11:34
1257 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Под звуците на коледни песни кметът Николай Мелемов и малчуганите от ОДЗ „Синчец”, ЦДГ „Слънце” и ОДЗ „Буратино” запалиха светлините на коледна елха пред община Смолян, съобщават от пресцентъра на общината.

Тази година сме украсили живо, вечно зелено дърво, което е сребрист кедър докаран преди повече от 30 години от разсадник във Варна, посочи Мелемов. Пред нас са светлите празнични дни на Коледа и Нова година. Чакаме ги с нетърпение, с упование и надежда . На децата, които пеят чудесно пожелавам да намерят най-хубавия подарък под елхата, а на всички Вас спорна и благодатна нова година, да сме живи, здрави, сплотени и заедно да вървим напред, пожела градоначалникът на смолянчани. Пред Общината с модерен и бърз транспорт пристигнаха дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на стотиците послушни деца. Усмивките грееха по лицата на малчуганите , които чакат най-нетърпеливо тези празници. За да зарадва най-малките жители на Смолян, Мелемов за втора поредна година реши средствата от поздравителни картички да се използват за купуване на подаръци. Идеята намери подкрепа и от обществеността. Най-важно е нашите деца да са чувстват щастливи и да са добре, тогава и ние възрастните сме спокойни, посочи кметът. 
 
За коледното настроение, с невероятните си изпълнения , допринесоха и дечицата от ОДЗ „Синчец”, ЦДГ „Слънце”, ОДЗ „Буратино” , младите артисти от театрална школа „Юлия Огнянова” и гайдарчетата от оркестър „101 каба гайди” при читалище „Христо Ботев”, а началото на тържеството даде Градския духов оркестър.
Събитието свързано с паленето светлините на градската елха се превърна и в празник за малчуганите.
На тържеството присъстваха заместник-кметовете инж.Мариана Цекова, Марин Захариев и секретарят Момчил Николов.
© пресцентър на община Смолян