Малки танцьори от Момчилград покориха Златоград

Публикувана на 13.05.2014 | 11:43
1267 прочитания
снимка: www.momchilgrad.bg
снимка: www.momchilgrad.bg


На празничния 3 май в Златоград се проведе Народно веселие с фолклорни самодейни състави от община Златоград и страната. Покана за участие имаше и фолклорен състав „Евридика” към читалище „Нов живот” в Момчилград, съобщават от пресцентъра на родопската община.

С изключителен успех премина участието на малките танцьори, които представиха достойно Момчилград и грабнаха сърцата на публиката със своите професионални изпълнения и доказаха, че фолклорът е мост на единението между хората. Имаха възможност да изживеят незабравими мигове, докосвайки се до автентичната златоградска култура, традиции и кухня. Най-малката участничка бе 5-годишната Бенгю Исмаил.

От създаването си през 2001 г. досега фолклорен състав „Евридика” с художествен ръководител Зекие Сюлейман Хабиб участва в редица престижни национални и международни фестивали. Със своите жизнени песни и танци заема важно място в културния живот на Момчилград и областния център.

Зекие Сюлейман Хабиб изказва от свое име и от името на участниците огромна благодарност към ръководството на Община Момчилград и лично на кмета Акиф Акиф, както и на председателя на читалище „Нов живот” Камбер Камбер за възможността фолклорният състав „Евридика” да участва на фестивала в Златоград.

© пресцентър на община Момчилград