Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Марин Захариев: Ако в община Смолян постъпи информация за настаняване на сирийски бежанци ще информираме хората

Марин Захариев: Ако в община Смолян постъпи информация за настаняване на сирийски бежанци ще информираме хората

Публикувана на 22.09.2013 | 12:14
944 прочитания


Към днешна дата в общината нямаме официално запитване от Министерството на отбраната, както няма и в областна администрация. Ако в община Смолян постъпи информация за настаняване на сирийски бежанци ще информираме хората, съобщава зам.-кметът на общината Марин Захариев.

Той уточни, че от медиите е разбрал, че кметове в Югоизточна България в последния момент са разбрали, че има предвидено такова настаняване. „Аз апелирам ако наистина се предвижда насочване на бежанци към Смолян да бъде обсъдено и с общината”, каза Захариев.

По неговите думи състоянието на сградата в Устово е такова, че не може да поеме бежанци, но поясни, че все пак тя е собственост на министерството на отбраната и решението е тяхно. Според него обаче е редно да бъдат потърсени навреме, за да се координират действията.

Според него при така създадената ситуация и доста по-близките общини до Капитан Андреево, едва ли ще се стигне до настаняване на бежанци в Смолян. „Първо – имайки впредвид разстоянието и второ – състоянието на базата. Така че към момента няма нищо официално”, каза Захариев.

© Фокус