Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Марин Захариев уважи празника на село Виево

Марин Захариев уважи празника на село Виево

Публикувана на 19.05.2014 | 09:31
1268 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Зам-кметът на община Смолян Марин Захариев уважи традиционния празник на с.Виево, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

В приветствието си към жителите и гостите на селото той обяви, че общинското ръководство не дели населените места и в условията на криза и свръхзадлъжнялост успява да задели средства за благоустрояването им. С общински пари миналата година е реконструирана една улица във Виево, а след като общината подготви проект за реконструкция на улици и пътища в десет села, сред които е и Виево, в близките дни ще започнат строителните дейности на обекти в селото, посочи Захариев. Зам.-кметът се надява, в следващия програмен период да може повече да се инвестира в българското село. При възможност за финансиране на такива проекти, община Смолян ще ги подготви и ще кандидатства по тях. Захариев поздрави жителите и гостите на Виево с празника, като им пожела здраве, успехи и много настроение.

Кметът на селото Венко Палчев благодари на община Смолян, че се отнася с разбиране към проблемите на Виево. Той откри празника и посочи, че на днешния ден се събират приятели, роднини и близки от различни краища на страната. По този начин се запазва традицията на едно от най-големите села в община Смолян, което наброява 470 жители. Организаторите подготвиха богата музикална програма.

Гости на празника бяха депутатът Дора Янкова, общинските съветници Борислав Георгиев, Софка Иванова, Милко Гавазов, гл.финансист на община Смолян Венера Аръчкова , кметове на кметства и др.

© пресцентър на Община Смолян