Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Мъж, носещ името на родопско село пристигна от Лондон, за да го разгледа

Мъж, носещ името на родопско село пристигна от Лондон, за да го разгледа

Публикувана на 03.09.2017 | 11:05
11934 прочитания
Снимка: Илия Годев
Снимка: Илия Годев


Мъж, носещ името на родопското село Смилян пристигна от Лондон, за да разгледа населеното място. Смилян Павлов е от Сливница, но живее в Лондон. Вчера той е бил специален гост на Посетителския информационен център в Смилян, казва Илия Годев.

Баща му преди години толкова много харесвал Горното поречие на р. Арда и Смилян, че идвал много често в района, въпреки неудобствата от необходимостта да си изважда открит лист за всяко посещение. Нещо повече, когато преди около 30 години му се родил син, той го кръстил Смилян. Той разказал, че когато бил дете, приятелите му се чудели как да го наричат галено помежду си и така измислили прякора му "Бобчо".

Вчера Смилян Павлов и приятелката му са били специални гости и на "Етнографската сбирка на Смилянския фасул и родопските терлици".  Те се снимали  и пред паното от Смилянски фасул, с което селото ще кандидатства за вписване в книгата на световните рекорди "Гинес".

„Дадохме си дума със Смилян, че следващото лято пак ще ни посети, за да му покажем още от красотите и скритите тайнства на красивия район на Горното поречие на река Арда“, казва още Илия Годев.

Етикети: село, Смилят
© Родопчани