Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Меандрите на Бяла река

Меандрите на Бяла река

Публикувана на 09.01.2018 | 00:25
24180 прочитания
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg
pochivka.bg


Меандрите на Бяла река е защитена местност, разположена в най-южния край на област Хасково – между селата Железари и Меден Бук. Меандрите на Бяла река са изключително живописни и пълни с живот по всяко време на годината. Горещо препоръчваме на всички природолюбители да не пропускат да се насладят на природните й красоти. Растителността тук е със средиземноморски характер и екзотичен оттенък. Срещат се няколко вида световнозастрашени влечуги, както и включените в Червената книга египетски лешояд, скален орел, черен лешояд, черен щъркел. Интересното е, че ще намерите от всичко по малко – девствени гори, китни поляни, сгушени между дърветата, бистри води, живописно виещи се между скалите, причудливи скали, пясъчни плажчета, речни камъчета.


До Меден бук може да отидете с кола, а оттам по маркирана пътека да достигнете до началото на защитената местност. Може да си наемете велосипед от хотела и да се впуснете в еднодневно приключение до Бяла река и обратно до Ивайловград. Не навлизайте навътре без водач – ако сте сами, се разходете в началото покрай реката, може да си направите пикник на беседката или да поплажувате. Не забравяйте да оставите мястото така, както бихте искали да го намерите следващия път.