Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Мечешкият водопад – поредната омайна родопска хубост

Мечешкият водопад – поредната омайна родопска хубост

Публикувана на 27.11.2017 | 17:02
11826 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: mountain-spahotel.com
снимка: mountain-spahotel.com


​Всяка местност в Родопите е уникална със своя собствена хубост, заряд и енергия. Всяко докосване до Родопа е истинско приключение, което често оставя без дъх.

Днес ще ви запознаем с поредната родопска хубост, скътана във величествената Орфеева планина – Мечешкият водопад.

Чувайки името му, може би вече се досещате от къде идва то, а именно от мечките, които често се къпели в този вир. Днес, възможността да видите мечка в този район не е особено голям, така че това не би трябвало да ви притесни.

Маршрутът, водещ до прекрасния водопад минава по екопътеката, която посетителите на град Девин изключително много обичат – Струилица – Калето – Лъката, като той се намира в ляво от местноста Лъката, която е крайната точка на маршрута на екопътеката.

Водопадът е особено впечатляващ, с 40-метров воден пад и  дълбок вир. Особено впечатляваща е и природната картина около водопада, както и маршрута, водещ до него.

Насладете се на прекрасната родопска хубост и знайте, че Родопа винаги може да ви изненада с нещо още по-хубаво, още по-вълнуващо и още по-впечатляващо.

Image titleснимка: opoznai.bg

© Родопчани