Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Мечка нападна овце в чепеларско

Мечка нападна овце в чепеларско

Публикувана на 14.04.2014 | 06:47
1033 прочитания


Сигнал за нападение на мечка в обор с овце в Чепеларско е получен в Регионалната инспекция по околна среда и водите(РИОСВ) – Смолян в петък, около 16:00 ч.

Служителите на „Група за бързо реагиране“ веднага се отзовали. Мечката е нападнала обор с 34 - ри овце в местността „Лопуха“ край Чепеларе. В помещението е открита тежко ранена овца, а на 2.5 км. от селскостопанската постройка са намерени мъртви още две животни. Около тях имало и следи от вълци. Липсват още 10 овце, но от тях няма и следа. Мечката успяла да влезе в обора на 78-годишния собственик, като преди това счупила няколко дъски, а една от тях паднала върху жиците на електропастира и прекъснала токоподаването му.

Експертите от „Група за бързо реагиране“ в събота монтираха в района, два фотокапана и шест стъпкови капани за улов на мечки. Целта е да се залови мечката и да се маркира с джипиес нашийник. Електропастира е възстановен и вече работи.

© Фокус