Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Мелемов обяви ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”, посветен на Освобождението на Родопите

Мелемов обяви ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”, посветен на Освобождението на Родопите

Публикувана на 21.10.2013 | 16:41
913 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


По повод 21 октомври община Смолян обявява едногодишен ученически фотоконкурс на тема „Смолян през фотообектива”, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Инициативата оповести кметът Николай Мелемов на днешната тържествена сесия на местния парламент, посветена на 101 години от Балканската война и Празниците на Смолян. Творбите на младите фотолюбители трябва да отразяват факти и събития от сферата на бита, културата, образованието, младежките дейности, историята, икономиката, архитектурата, спорта, забележителностите и природата на Смолянска община през четирите годишни сезона. След извършване на подбор от компетентна комисия и класиране на най-добрите фототворби, същите ще бъдат включени в специален фотоалбум за община Смолян. Периодът за работа е от 21 октомври 2013 г. до 31 август 2014 г.

Авторите, чиито творби са класирани на призови места в конкурса, ще бъдат наградени на следващия празник на Общината. Условията и подробностите за участие в ученическия конкурс ще бъдат оповестени в кратък срок на сайта на община Смолян.
Мелемов посочи, че 21 октомври е знакова дата в живота на Смолян и на нашия край, защото преди 101 години чрез подвига на опълченците на връх Средногорец се поставя възраждането на Родопите, за да стане Смолян днес един прекрасен европейски и перспективен град.

© пресцентър на община Смолян