Melissa Climate обяви коледна кампания срещу изсичането на иглолистни дръвчета за украса

Публикувана на 14.12.2015 | 23:09
1859 прочитания


“Знаете ли, че за да израсне 10 см., на едно борче са му нужни 2 години?” 

Насред лошите новини, които напоследък са преобладаващи у нас, се случват и добри неща. Това е инициатива подета от иноваторите създали Melissa Climate, които на практика показват как не само може да създадеш успешен бизнес с иновацията си, но и да се грижиш за околната среда.

Наскоро получилата 1 милион лева инвестиция българска компания обяви коледна кампания срещу изсичането на иглолистни дръвчета за украса.

Компанията ще засади по едно дръвче за всяко устройство, закупено през месец декември. Акцията по засаждане ще се проведе през пролетта на следващата година, тъй като това е най-подходящият период за залесяване.

Екипът на Мелиса призовава тази Коледа да се откажем от украсата от отсечено дърво, и да го заменим с елхичка в саксия, която може да бъде посадена след празниците.

Българската компания произвежда устройство за умен контрол на климатици през смартфон, която цели да спести от изразходената електроенергия на климатика и респективно – да намали вредните емисии във въздуха.

Мелиса наскоро получи инвестиция в размер на 1млн. лева за разрастване на чужди пазари. Продуктът вече се продава в Испания, а компанията води преговори с водещи производители на климатици в Турция, както и в други страни в Европа и Азия.