Металурзи ще бранят ОЦК с жива верига

Публикувана на 23.07.2012 | 14:59
1288 прочитания
снимка: БНР
снимка: БНР


Работници от ОЦК ще спасяват завода от банка-кредитор. Те са решили чрез жива верига да попречат на източването на една от индукционните пещи в предприятието. Според председателя на синдикат „Защита" Стефан Атанасов, от банка „Париба" са наели леяри да извършат процедурата, чрез която институцията цели събиране на дълговете си. За тази си дейност те получавали по 100 лева на ръка. Атанасов, който преди месеци гладува в знак на протест за неизплатените заплати, добави, че по този начин кредиторите умишлено водили завода до фалит. Според него след източване на индукционните пещи, ОЦК буквално ще преустанови своята работа.

Все още не е ясно бъдещето на завода, чиято работна ръка към момента наброява около 200 души. 70 от тях са ангажирани от кредиторите да се грижат за поддръжката.

До есента пък ще станат ясни рзултатите от над двадесетте ревизии в ОЦК-Кърджали, както и в 13 дружества, в които собственикът на комбината Валентин Захариев е представляващ. Това обяви в края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков.