Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Минираното поле на прехода

Минираното поле на прехода

Публикувана на 28.05.2013 | 14:47
1512 прочитания


Интересни са думите на Сергей Станишев за това, че новото правителство щяло всеки ден да стъпва върху мини.
Сигурно има основания за подобно притеснение. Като се има предвид какви обещания имаше преди изборите. След поемането на властта обаче ще започнат оправданията. Досущ като предишните, виновни ще са тия преди тях. Както и на тези преди тях бяха заложени мини от тройната коалиция. Може би мините да са от едно нещо, дето много мирише и дори е срамно да се назове. Всички управляващи до сега посяха държавата ни с мнооого такива мини, затова и съвсем очаквано Станишев хленчи.

Какво да кажем за простолюдието, което всеки ден обикаля минираното поле и постоянно се натъква на мини, които са заложени именно от политическата класа, чийто виден представител е Станишев. Метафората за минното поле е много точна и илюстрира положението в България.

Притесненията на Станишев са засилени може би от факта, че те - БСП, ДПС и верните им сътворения са забравили къде са слагали мините. Картата на България те гледаха да боядисат в червено, а не да маркират къде са мините, които и те старателно залагаха.


При днешното развитие на политическия модел твърде вероятно е народът да бъде натирен напред в полетата, за да бъде използван за обезвреждане на мините, които залагаха през годините на прехода.
 

На всички ни е ясно, че цената за преминаване на минираното поле на прехода се плаща и ще се плаща от народа, а такива като Станишев, Доган, Сидеров, Местан, Янев, Царя, Падаря и другите там, които вече не си струва даже да ги споменаваме, винаги ще си потриват ръце и ще се вайкат лицемерно, уж заради лошия хал на хората.
Те, същите тези, дето ги интересуват само рублите и други финикийски знаци и ценности, които им се подхвърлят от изтока, въобще не ги е еня за хала на хората.


Един виден български държавник в миналото беше казал, че срещу сопата на такива, дето само експлоатират държавата ни, трябва да се излезе с по-голяма сопа.
Търси се този, който ще размаха голямата сопа, за да въдвори ред.

© Родопчани