Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Министърът на туризма Николина Ангелкова и инвеститорът Николай Иванов откриха първия в страната термален аквапарк "Персенк" в Девин

Министърът на туризма Николина Ангелкова и инвеститорът Николай Иванов откриха първия в страната термален аквапарк "Персенк" в Девин

Публикувана на 28.07.2017 | 00:34
4161 прочитания
Автор: Теодора Илиева


​Министърът на туризма Николина Ангелкова и инвеститорът Николай Иванов откриха първия в страната термален аквапарк \"Персенк\" в Девин, съобщава Недялко Славов- областен управител на Смолянска област.

Водосвет отслужи Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений и благослови начинанието!
„Изтъкнах в приветствието си заслугата на правителството на Бойко Борисов, което финансово подпомогна община Девин с рехабилитацията на тръбопровода за минерална вода от Беденски бани и така изпълни ангажимента да направим възможното водата да дойде в града. На тази база вече се реализират инвестиции като тази и тя няма да е последна, а това означава доходи, заетост и нови работни места. Благодарих на министър Ангелкова за подкрепата й към нашите усилия туризма в региона да се развива и да бележи нови върхове по отношение на приходи и брой туристи!
Отбелязах, че и на последното заседание на Министерски съвет на община Девин са отпуснати нови 1,45 милиона лева за рехабилитация на улици в населените места, което потвърждава сериозния ангажимент на правителството към Смолянска област, тъй като със същото решение са подкрепени още 6 общини за важни благоустройствени проекти! Освен всичко това изпълняваме и друг важен ангажимент към региона - обявена е обществена поръчка за избор на строител на пътя Девин-Кричим и това ще улесни достъпа до общината и ще я направи още по-привлекателна за живот и отдих“, каза още областният управител.

Термален аквапарк Персенг се намира в сърцето на Родопите и е част от SPA Хотел Персенк. Разположен е на 12 дка и притежава всичко необходимо за една вълнуваща и незабравима ваканция – малък олимпийски, акватоничен, развлекателен, бебешки и ВИП басейн, както и атракциони за посетителите.

Това, което го отличава от останалите аквапаркове в страната е минералната вода от находище Беденски бани, така характерна за този регион.

Image titleСнимка: Смолян прес

© Родопчани