Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Министрите Цветан Цветанов и Лиляна Павлова откриха ремонтиран участък от пътя Батак – Доспат

Министрите Цветан Цветанов и Лиляна Павлова откриха ремонтиран участък от пътя Батак – Доспат

Публикувана на 28.10.2012 | 07:24
941 прочитания


 Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и вицепремиерът Цветан Цветанов откриха ремонтирания 25-километров участък от пътя Батак – Доспат.  Министър Павлова каза, че са вложени 14 милиона лева от ОП „Регионално развитие” по лот 25 за ремонтирането на този път. Ремонтът е извършен качествено - пътната настилка е добра, маркировката също. Освен това ремонтните дейности са завършени 70 дни предсрочно.
Остават още 25 километра за окончателното приключване на ремонтите по целия път Батак – Доспат. Министър Павлова увери, че през пролетта на следващата година цялото трасе ще бъде завършено. Пътят ще бъде обезопасен през зимата. Ще се погрижим по него да се пътува безпроблемно, така че единственото нещо, което може да ни изненада, е не снегът, а слънцето, каза министър Павлова.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че пътят не е ремонтиран от 1971 година досега. Въпреки икономическата криза са заделени средства – 1.7 млн. лева за ремонт на пътя Доспат – Сърница и 30 млн. лева по Оперативна програма „Регионално развитие” за цялото трасе. Цветанов каза, че по време на посещението си в Сърница е научил от жителите на града, че след приключването на ремонта посещаемостта в градчето се е увеличила. Така се създават благоприятни условя за развитието на бизнеса и туризма, каза той.