Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Млади лидери от страната се събират в Смолянско

Млади лидери от страната се събират в Смолянско

Публикувана на 15.06.2012 | 12:38
2175 прочитания
Автор: Адриан Кулев


Управителният съвет на Национален младежки форум (НМФ) ще заседава в смолянското село  Гудевица, съобщиха от младежката структура. Повечето от членовете на УС на НМФ пристигнаха в четвъртък. В програмата им е залегнало посещение на  „Младежкия информационно консултантски център – Яко“ и центъра „Европа директно“ в  Смолян, където ще имат срещи с младежи и организации от региона. Председателят на форума Веселин Илиев и другите членове, сред които Лили Еленкова от Асоциацията за подпомагане на академичната общност и Isic, Костадин Грибачев от Националната скаутска органзиация, Велислава Иванова от Младежкото ООН и Лора Величкова от Елма и Алма матер ТВ ще посетят и община Смолян, където имат среща със заместник кмета Марин Захариев. Вечерта младите хора ще се отправят към село Гудевица, където в събота ще имат сесия на управителния съвет в строящия се център за неформално образование от НЧ Бъдеще сега 2006, съучредител на НМФ.
Младите лидери са поканени от Теодор Василев – председател на читалището в Гудевица, който сподели: „Срещата е важна за нас от гледна точка на създаването на младежка инфраструктура и център за неформално образование в село Гудевица в Родопите. Защото младите хора са там, където има приключения. Ангажираността на община Смолян към младежките дейности и спорта може само да ни мотивира да продължаваме да правим това, което можем най-добре – да сме полезни на младежите“. Програмата на НМФ включва и приключения в горното течение на река Арда, посещение на „Гарга дере“ и пещерата „Голубовица“, както и социална работа в читалище „Извор 1926“ и среща с клуб „Хоро“. Като кулминация всички гости на планината ще хвърлят по една глинена топка със семена в зеленчуковата градина на НЧ „Бъдеще сега 2006“ с пожелание за берекет и здрава реколта. Ние си пожелаваме дори повече за всеки млад човек в България – активност и творчество, свобода и отговорност.