Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Момчилградска улица се оборудва с нов асфалт, тротоари и бордюри

Момчилградска улица се оборудва с нов асфалт, тротоари и бордюри

Публикувана на 01.07.2014 | 14:07
1054 прочитания
снимка: www.momchilgrad.bg
снимка: www.momchilgrad.bg


Цялостно асфалтиране и пълна подмяна на тротоари и бордюри ще претърпи улица „Йордан Йовков“ в Момчилград в изпълнение на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Това съобщават от пресцентъра на Община Момчилрад.

Участъкът се намира зад спортния комплекс в центъра на града, за чието завършване Общината вече има одобрен проект. Цялостното му ремонтиране ще придаде съвсем нов облик на миниквартала от еднофамилни къщи в близост. Същевременно с пълна сила продължава рехабилитацията на главната улица „Маказа“, която поема трафика по пътя Кърджали-Момчилград-Крумовград. В момента тече усилена работа по полагането на първия пласт асфалт в този участък. Съгласно изискванията на ТС 2009 асфалтовата смес е с дебелина 4 см/тип А/.

До броени дни пък предстои цялостно асфалтиране и на улица „Гюмюрджинска“. Ремонтът ще се осъществи на два етапа поради смяна на водопровод. Първият етап ще включва участъка от кръговото движение/откъм Кърджали/ до района на „Български пощи“ ЕАД, а останалата част ще се асфалтира след празничните дни по повод Международната среща на момчилградчани на 2 август.

Досега са преасфалтирани общо пет от предвидените 15 улици по инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ – „Сан Стефано“, „Хаджи Димитър“, „Шипка“, „26 декември“ и „Войнишка“.

© пресцентър на Община Момчилград