Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Момчилградски фолклорен състав "Евридика" участва на международен фестивал в Истанбул

Момчилградски фолклорен състав "Евридика" участва на международен фестивал в Истанбул

Публикувана на 13.06.2014 | 11:01
1303 прочитания
снимка: www.momchilgrad.bg
снимка: www.momchilgrad.bg


В продължение на седмица танцьорите от фолклорен състав ”Евридика” към читалище ” Нов живот ” в Момчилград се отзоваха на поканата за участие в поредния 20-ти международен детски фолклорен фестивал в Истанбул. Това съобщават от пресцентъра на община Момчилград.
Много забавления очакваха момчилградската група - дефиле по улиците на града, два концерта. През свободното си време малките танцьори разгледаха невероятните забележителности на Истанбул.

По време на срещата, децата от 31 фолклорни групи от 26 държави по света очароваха публиката с изпълненията си, участваха заедно в различни игри и дейности, които засилиха посланието на приятелство и сътрудничество. Фестивалът стана повод за среща отблизо с нови култури - различни езици, обичаи, традиции, песни, танци и музика се смесваха на сцената с много цветове и емоцията на участниците. На всички участници от ”Евридика” бяха връчени медали за блестящото представяне, грамота за участие във фестивала и ценни подаръци.

Художетвеният ръководител и хореограф на фолклорния състав Зекие Сюлейман Хабиб благодари на децата за достойното поведение през цялото време на фестивала и за чудесното представяне на дефилето и концертите в Истанбул с пожелания за нови творчески изяви. Благодари на всички родители за отличното възпитание, което са дали на децата си. Благодари сърдечно на всички, които направиха възможно участието им във фестивала в приказно красивия Истанбул - на Община Момчилград , лично на кмета Акиф Акиф, на председатя на читалището Камбер Камбер и на местния Ротари клуб.

© пресцентър на Община Момчилград