Мустафа Карадайъ: Има нужда от закон за планинските и полупланинските райони

Публикувана на 12.09.2014 | 14:03
1064 прочитания
снимка: www.dps.bg
снимка: www.dps.bg


Има нужда от създаването на закон за планинските и полупланинските райони. Това заяви водачът на листата на ДПС в Смолян Мустафа Карадайъ на среща с работници в златоградските села Ерма река и Долен.
 
„Единствено Движението за права и свободи може да направи качествен законопроект за планинските и полупланинските райони.  Ние сме запознати с проблемите на хората, които живеят в тези райони, защото сме част от тях. Не ни е нужно някой тепърва да прави анализи и да се запознава с проблемите на планинските населени места. Нещо повече, имаме и решения на проблемите“, коментира още Карадайъ. На срещите в двете населени места бяха още кандидат-депутатите Десислава Димитрова, Севим Мусак и Салих Аршински, които съответно са трети, шести и осми в листата на ДПС в Смолян. „Държавата трябва да положи специални грижи за планинските и полупланинските райони и една от първите стъпки е именно приемането на подобен закон от следващия парламент“, заяви Салих Аршински, който е и областен председател на ДПС - Смолян. Десислава Димитрова бе категорична, че е необходимо да се работи усилено за създаване на заетост. „Държавата трябва да предразположи бизнеса, който от своя страна да създаде нови  работни места“, коментира Димитрова. Тя бе категорична, че няма как една страна да има силна икономика без производство. Беше засегната и темата за туризма, като една от алтернативите за развитие на Родопите. „Имаме голям потенциал в нашия регион за развитие, както на селския, така и на спа и историческия туризъм“, коментира на срещите Севим Мусак. Тя посочи, че в тази посока може да се търси помощ и от Европейския съюз, като се възползваме от програмите му.
 
Всички кандидат-депутати поискаха от хората подкрепа на 5 октомври, като ги увериха, че номер 18 в интегралната бюлетина е правилният избор. На срещите с хората бяха още общинският председател на ДПС – Златоград Стефан Мерков, както и лидера на младежката структура в общината Александър Евтимов. Кандидат- депутатите се срещнаха и с актива на ДПС в Златоград.
 
пресцентър на ДПС- Смолян
© пресцентър на ДПС - Смолян