Мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ на Държавна опера – Пловдив гостува в Смолян

Публикувана на 27.10.2017 | 10:54
3521 прочитания
Автор: Л. Чаушева
Снимка: Държавна опера - Пловдив
Снимка: Държавна опера - Пловдив


​Известният мюзикъл на Държавна опера – Пловдив „Човекът от Ла Манча“ ще бъде представен на сцената на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“. Легендарният бродуейски мюзикъл ще се играе в родопския град на 3 ноември 2017 година (петък) от 19:00 часа.

Зрителите в Смолян ще видят историята на Дон Кихот, която ще оживее по време на изпълненията на Орлин Горанов в ролята на Дон Кихот и на Мариан Бачев в ролята на Санчо Панса. Мюзикълът ще ги пренесе в испанска Севиля през XVI век, където ще станат свидетели на преживяванията на лудия в очите на хората испански благородник Дон Кихот и на верния му оръженосец и слуга Санчо Панса.

В мюзикъла участват още Елена Атанасова, Кръстю Кръстев, Марк Фаулър, Михаил Пулиев, Владимир Ников, Жанета Стегарева, Валерия Мирчева, Ива Ананиева, също хорът и балетът към Държавна опера -  Пловдив и солисти.

„Човекът от Ла Манча“ се изпълнява на български език и с него се отбелязва 60-годишният юбилей на Орлин Горанов - „рицаря“ на българската естрада и опера.

Image titleСнимка: Държавна опера - Пловдив