N2o

Публикувана на 25.08.2022 | 11:39
1316 прочитания


За да избегнете последните бучки в разбитата сметана, е важно да се разклати добре. Накрая можете също да обърнете бутилката с главата надолу. Направи го! Всичко е готово за напръскване на разбитата сметана от уреда. Гарнирайте ястието си възможно най-красиво с вкусна топка бита сметана. 

 Азотният оксид изпълнява много от желаните свойства на идеален агент за хранително-вкусовата промишленост, тъй като е незапалим, бактериостатичен, безцветен, без вкус и мирис. Той също така има функции, които привличат развлекателни потребители. Той е легален, евтин, лесно достъпен и неоткриваем при рутинни проверки. Той действа много бързо, така че физиологичните ефекти (дезинхибиране на поведението, аналгезия и еуфория) започват в рамките на секунди след вдишване на газа. Бързото действие на балони с небесен газ и липсата на ефект на махмурлук позволяват на потребителя безопасно да възобнови нормалните си дейности за кратко време след излагане. 

райски газ или азотен оксид се използва в хранително-вкусовата промишленост като смесващ и разпенващ агент (Е942) при производството на бита сметана и като усилвател на горивото в автомобилната индустрия. Известен още като балони с небесен газ, той се използва в акушерство, дентална медицина, спешни и анестетични практики, където се използват неговите аналгетични и анестетични свойства. Райски газ обаче е бил използван за развлечение много преди да бъде реализиран медицинският му потенциал. Джоузеф Пристли е акредитиран с първия синтез на газа през 1772 г., а до края на 18-ти век вдишването на райски газ става популярно обществено забавление. Газът се превърна в модерно допълнение към британските партита от висшето общество в началото на 1800 г. благодарение на еуфоричните и релаксиращи свойства, което накара химика Хъмфри Дейви да използва термина „райски газ“. 

Такъв уред е добър не само за гарниране с бита сметана, но и за кремове. Поради тази причина дозаторът за бита сметана може да се нарече и дозатор за крем. Разбира се, такъв дозатор за крем съдържа и патрони за крем. Това също означава същото като патроните за бита сметана и се използват по абсолютно същия начин. Освен да гарнирате десерти, ястия и сладкиши с бита сметана, това е възможно и със сметана! Благодарение на спринцовката за бита сметана, можете в идеалния случай да използвате бита сметана или сметана, за да украсите ястие. 

В наши дни чуваме много за него: азот. Това е газ, който не можете да помиришете или видите, но въпреки това е навсякъде около нас. Почти 80% от въздуха, който дишаме, се състои от този газ. Имената варират значително, така че се нарича още азотен протоксид, азотен оксид, азотен диоксид, азотен монооксид, азотен пентоксид или азотен триоксид. Оксидите могат да се отделят от автомобили, фабрики и добитък. И все пак азотните оксиди също се използват за нещо, защото се намират в патроните за бита сметана на машина за бита сметана.