Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
На 1-ви юни официално ще бъде закрит Домът за деца, лишени от родителска грижа в Брацигово

На 1-ви юни официално ще бъде закрит Домът за деца, лишени от родителска грижа в Брацигово

Публикувана на 31.05.2013 | 12:46
1248 прочитания
снимка: www.album.bg
снимка: www.album.bg


От 1 юни официално ще бъде закрит съществуващият Дом за деца, лишени от родителски грижи в Брацигово,съобщава директорът на дома Костадинка Найденова.
Закриването трябваше да стане на 1 януари, но бе отложено заради десетте абитуриенти, които завършват средно образование през тази учебна година. За възпитаниците на дома оттук нататък ще се грижат социалните работници от Комплекса за социални услуги в Брацигово, като според нуждите на всяко дете ще се прецени дали да бъде настанено в преходно жилище, наблюдавано жилище или център за настаняване от семеен тип.
Материалната база на досегашния дом ще бъде реновирана и ремонтирана и ще се прецени за какво да се използва. Костадинка Найденова съобщава още, че в Брацигово процесът на деинституционализация е преминал без проблеми и децата са преминали от домовете към центъра плавно и без сътресения. Някои от момичетата и момчетата вече са настанени в приемни семейства, като най-много са били кандидатите за приемни родители от общините Ракитово и Велинград.

© Фокус