Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
На 4 сигнала за пожари са реагирали огнеборците в смолянско през последното денонощие

На 4 сигнала за пожари са реагирали огнеборците в смолянско през последното денонощие

Публикувана на 26.06.2013 | 10:13
1201 прочитания


На 4 сигнала за пожари са реагирали огнеборците в смолянско през последното денонощие, съобщават от Областната дирекция на МВР-Смолян.
На 25 юни в 11.00 ч. от Районен център - 112 е подаден сигнал за пожар в туристическа газова бутилка на ул. „Митко Палаузов“, кв. Райково, гр. Смолян. При пожара няма нанесени материални щети. Предполагаемата причина за пожара е неизправност в газовата бутилка.  Екип на РСПБЗН - Смолян изгасил огъня и преустановил изтичането на газ от бутилката. 

Малко по-късно, в 14.46 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви в местността “Аджитска ропка”, землище на с. Ягодина, общ. Борино. Предполагаема причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън при преминаване на туристическа група през мястото. Пожарът е на площ около 40 кв.м. и е ликвидиран от екип на РС ПБЗН – Девин в рамките на завареното. Спасена е 15 дка иглолистна гора, намираща се в близост.  

След това в 15.48 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в сухи треви в местността “Мадарско селище”, землище на с. Хвойна, общ. Чепеларе. Предполагаема причина: паднала мълния, която е поразила дърво и суха тревна маса около него. Пожарът е на площ около 200 кв.м. и е ликвидиран от екип на РС ПБЗН – Чепеларе. Спасена е 20 дка иглолистна гора в близост.

Снощи, в 21.37 ч. от РЦ 112 е подаден сигнал за горски пожар над хотел-ресторант „Рибката“ в гр. Смолян. На място огнеборците установили запалена гума от неизвестен извършител. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Екип на РСПБЗН – Смолян потушил пожара.