Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
На къде вървим?

На къде вървим?

Публикувана на 07.01.2014 | 16:32
1461 прочитания


Всичко друго в родината ни е наред и остана сега да се занимаем с имената на местностите.

Зададат ли се избори на хоризонта и лудостта обхваща всички политици и политикани.

Лудостта казвам обхваща всички, а лудите направо беснеят. Липсата на етика, липсата на правила, които да важат еднакво за всички, е причина да бъдат потъпквани устоите на обществото.

Обществото обвинява политиците за това, че те лъжат и крадат, но кой може да накаже политиците, освен обществото. Правосъдната ни система е част от безобразието, което сътвориха политиците и няма как да очакваме изгрева на справедливостта да дойде от там.

Винаги ще се намират някои нещастници, които ще подменят дневния ред на обществото, но по-лошото е това, че няма кой да се противопостави на идиотиите на псевдопатриотите.

През годините на няколко пъти се появяваха спасители и народът вкупом им гласува… и накрая пак носталгия по Бай Тошо.

Задават се поредните измамници на политическата сцена. Шансът да успеят, никак не е малък, защото обществото продължава да не знае какво точно иска.

Носталгията по комунизма е носталгия по авантата, по живуркането на гърба на другия и по това да не се налага да мислим и да действаме според способностите си и желанията си.

Народът е свикнал някой да го води за хомота и не се нуждае от мисъл и воля. Това бива използвано от политическите хитреци и марионетки на големите народни грабители, които допреди 24 години ни обясняваха, че капитализмът загива. А всъщност те ограбиха труда на хората и станаха най-големите капиталисти. И това не е всичко, те продължават да ни сочат в миналото, за да не виждаме на къде ни водят.

Тези простотии и идиотщини с масовата промяна на имена на местности е поредният капан за обществото ни. Някой упорито продължава да насажда напрежение между различните в България. Едва ли управляващите нямат пръст в тази работа? Разиграването на националистическата карта винаги води до непоправими последици. Властта е оторизирана да охранява гражданския мир и обществено спокойствие, но уви те са загрижени само за собствения си мир и лично спокойствие…

Лудите няма кой да озапти, крадците няма кой да спре, разбойниците няма кой да върже… На къде вървим?