На път към язовир Боровица

Публикувана на 16.11.2017 | 14:28
7063 прочитания
Автор: Селвина Топалска
Снимка: Ремзи Шахин
Снимка: Ремзи Шахин

​Не много отдавна Ви разказахме за един от впечатляващите родопски язовири – Боровица, предлагащ поредната приказна родопска картина. Статията за язовира предизвика особен интерес сред читателите ни и нееднократно получихме запитвания за това как може да се стигне до него, което бяхме пропуснали да отбележим.

Именно поради тази причина, днес ще ви дадем точни указания за това как бихте могли да се докоснете до това приказно родопско кътче – язовир Боровица.

Язовир Боровица е разположен на река Боровица, която е ляв приток на река Арда. Разположен е на 1 километър североизточно от село Безводно, намиращо се в кърджалийска област, в община Черноочене.

Вероятно има много начини човек да стигне до язовира. Тук ние ще опишем маршрута, с начална точка град Кърджали. Намирайки се в град Кърджали, посоката, която ще трябва да поемете е към язовир Кърджали. Ще минете през селата Срединка, Енчец, Зелениково, Бленика, Пеньово, Дъждовница, Пъдарци и ще стигнете до хижа Боровица. След като стигнете хижата, пътят ви ще трябва да продължи нагоре, срещу течението на реката.

Така без проблем ще стигнете до село Ненково, а след това и до още няколко по-малки родопски села. По този начин ще стигнете до място, където пътят се разделя на две – за Асеновград и за язовира.

От тук нататък няма начин да сбъркате. Едно, че има табели и друго – вече се вижда и язовирната стена, така че вероятността за объркване е по-малка дори и от нулева.

Ние, от екипа на rodopchani.bg, Ви пожелаваме На добър път в пътешествието ви към поредната омайна родопска забележителност!

Image titleImage titleImage titleСнимки: Ремзи Шахин

© Родопчани