Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Начело с кмета на Ардино почистиха района около Дяволския мост и Орловите скали

Начело с кмета на Ардино почистиха района около Дяволския мост и Орловите скали

Публикувана на 22.04.2012 | 17:22
1569 прочитания


По повод Международния ден на Земята, служителите в общинската администрация в Ардино начело с кмета Ресми Мурад проведоха благотворителна акция за почистването на природните забележителности около града в събота следобед. Те се разделиха на два лъча, за да съберат боклуците по пътя за Дяволския мост и за Орловите скали. В почистването се присъединиха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрамов и общинският съветник Алпер Сами. Осигурени бяха ръкавици и торби за участниците в мероприятието.
Инициативата на чиновниците продължи няколко часа в който те успяха да съберат над осем кубика боклуци, които натовариха на камион. По пътя за Дяволския мост, където освен традиционните боклуци от найлонови торбички и пластмаси, изхвърлени от недобросъвестни туристи и местни хора, имаше и нерегламентирани сметища за строителни и битови отпадъци. Там бяха изхвърлени множество части от катастрофирали автомобили, всякакъв вид боклук, които се използват в ежедневния живот. Балатуми, грамофонни плочи, радио, телевизор, прахосмукачка, войнишки куфар и какво ли не още. Чиновниците пълнеха боклуците в найлонови торби, които мъкнаха на ръце до пътя. На някои места бе почти невъзможно да бъде изчистено, защото е трудно да бъдат изнесени събраните отпадъци, заради стръмнината.
По време на акцията служителите в общинската администрация изчистиха и падналата дървесна маса на пътя от сечта.