Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Над 1500 човека посетиха курбан в ардинско

Над 1500 човека посетиха курбан в ардинско

Публикувана на 05.08.2014 | 10:13
2092 прочитания


Над 1 500 души от квартал „Диамандово” към ардинското село Бял извор, околните села Падина, Жълтуша, Главник, Срънско, Еньовче, Седларци, Стояново, Гарване участваха в традиционния курбан. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ардино.

Религиозното събитие се проведе в местността „Курбан йеръ” (Курбанище). Организатори на проявата са местните жители със съдействието на джамийско настоятелство в кв. „Диамандово”. Духовници, водени от зам.-районния мюфтия Ерхан Реджеб, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите – Корана.
Местният майстор Мюмюн Мюдюр приготви над 15 казана с пилаф. Всички разходи бяха поети от Юсуф Наджи Мурат и Хаджиюсеин Генч.
„Курбанът е повод хората да се завърнат в родния край, Да се съберат на едно място, макар и за малко. Той се организира от десетилетия и е един от най-многолюдните в региона”, уточни кметът на Бял извор Зехни Емин.
 
Благородното дело уважиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам.
© пресцентър на Община Ардино