Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Над 500 изпълнители ще вземат участие на етнофестивала в Борино

Над 500 изпълнители ще вземат участие на етнофестивала в Борино

Публикувана на 25.04.2014 | 15:46
3135 прочитания


За четвърта поредна година в Борино ще се проведе етнофестивал, който е в рамките на празника на общината и е в дните от 2 до 6 май. Това съобщава организаторът на проявата Мария Кратункова.

Името на фестивала е „Всички заедно” и в него ще се изявят над 500 изпълнители. В него участват много етногрупи и фолклорни състави от българския е турския фолклор. Целта на проявата е, чрез фолклора да се покаже единството между българския и турския етнос и да се види толерантността между тях, поясни Кратункова. Идеята на организаторите, е фестивалът да се превърне в национален и тази година в него ще има присъствие на групи от цялата страна.

Над 500 участници ще се изявят на сцената, като сред тях са представители от Ардино, Гоце Делчев, населени места от Пловдивския регион, както и от Смолянския – селата Ягодина, Буйново и градовете Девин, Чепеларе и Смолян. ще участват и двама турски изпълнители. Групите и изпълнителите ще покажат своите умения на сцена, като проявата не е с конкурсен характер, уточни Кратункова. Тя допълни, че се очакват много гости на фестивала, тъй като си провежда в почивните дни за Гергьовден и много туристи съчетават посещението на празника с разходки до местните забележителности като Ягодинската пещера и Буновското ждрело.

Кратункова каза още, че подобни етнофестивали се правят единствено в Шумен и в Хасковски минерални бани и от няколко години и в Борино.