Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Надпреварата на крадците

Надпреварата на крадците

Публикувана на 24.05.2013 | 17:19
1192 прочитания


Българската действителност доказа, че изборите не са най-доброто средство за избавление от лошото но понеже няма измислен друг начин ще трябва да се примирим само с изборите.
Политическите дебати са най-обикновенно словоблудство и бръщолевене на какво ли не, само за да се запълни времето.

Всички големи партии се надпреварват за властта с цел просто да са на власт и да крадат.
Вече и самата тема за това, че политиците в България крадат се превръща в клише. Разликата между клишето "крадливи политици" и другите клишета е, че това за крадците е вярно.
Никакво съмнение няма вече, че във войната между крадливите политици и народа, участват и медиите и то на страната на крадците. Медиите са тези които ни лансират спасителите и после ни ги сочат за врагове позволявайки на едни и същи  крадци и кукловоди да се скрият зад мъглата която ни спускат пак те медиите.

Лошото е, че голяма част от обществото ни похапва трошички подхвърлени от крадците и се прави на прагматично въпреки, че постоянно затъваме всички заедно, освен крадците разбира се.

Едно от оръжията на крадците се нарича ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, демек обществото си поръча кражбата.
Другото оръжие на крадците се нарича ОБЩЕСТВЕНА РЕГУЛАЦИЯ. това ще рече, че народа си регулира кражбите, кой колко да го краде.
Вече има подозрения, че другото оръжие се нарича ФИСКАЛНА СТАБИЛНОСТ или поне в нейно име ни се пробутват разни номера на политиците с цел да държат ниски заплатите устройвайки едрия бизнес или по-скоро феодалите на България.

Първият елемент, по който народа може да разбере дали новото правителство си е поставило за цел да оправи хала на хората е подхода за намаляване да излишните разходи. Ако не започне със съкращения в администрацията и държавните служби сигнала е лош.

Ако не премахне моментално разрешителните режими за дребния занаятчия и семеен бизнес е още по-лош сигнал.
И ако не стимулира дребния земеделец и не хвърли инвестиции в производствени мощности това вече е прекалено лош сигнал и ще се наложи да бъде изритано на момента и това управление.

© Родопчани