Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Надпяване и надиграване отново в Смилян

Надпяване и надиграване отново в Смилян

Публикувана на 04.06.2017 | 12:04
2377 прочитания
Автор: Теодора Илиева
Посетителски информационен център - Смилян
Посетителски информационен център - Смилян


На 24 юни в родопското село Смилян ще се проведе V-тото издание на Фолклорния събор "Изворен глас"  - Смилян 2017 г.

Целта на този събор е да съхрани българските народни традиции и обичаи, които са  извор на непреходната сила на българския корен и дух, както и да популяризира изворния фолклор на Средните Родопи и Горното поречие на река Арда.

Организаторите са готови вече с програмата. От 9 до 10 часа започва регистрацията на участниците, което е напълно  безплатно. Всеки, който  желае може да се включи като индивидуален изпълнител или с фолклорна формация.

Официалното откриване е от 10 часа. От 10.15 до 13.30 часа е първата част на Надпяването на групи и индивидуални изпълнители. След кратка почивка от 14 часа започва втората част, а награждаването на призьорите ще е в 18 часа, след което следва Народно веселие.

Организатори на събора са НЧ „Проф.д-р Асен Златаров-1927”, с. Смилян,  НЧ „Орфееви гори - 1870” кв. Райково, Смолян, Сдружение „Екоорганизация - Родопи” – Смолян, кметство Смилян и Община Смолян.

Съборът „Изворен глас“ е част от събитията, които са включени в програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

© Родопчани