Нашето кулинарно предложение: Телешки език с масло на фурна
Публикувана на 27.01.2015 | 15:14
5613 прочитания
Необходими продукти:
телешки език
50 грама масло
2 с. л. олио
2 глави стар лук
1 с.л. оцет
сол
1 ч. л.черен пипер
50 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Във вряла вода се слагат езикът, супената лъжица оцет, сол и черен пипер. След като се свари, се обелва и се нарязва на филии. Те се нареждат се в тавичка. Маслото и олиото се запържват в тиган, добавя се нарязаният на дребно лук. Когато лукът се запържи, тиганът се сваля от огъня и съдържанието се изсипва върху филийките език.
Ястието се запича в загрята на 200 градуса фурна. След като е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща за 3-4 минути във фурната.
© Родопчани