Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Национален ученически шампионат по плуване се проведе в Златоград

Национален ученически шампионат по плуване се проведе в Златоград

Публикувана на 03.12.2014 | 11:09
2137 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


На 29.11.2014 год., в гр. Златоград се проведе Национален ученически шампионат по плуване – Зона Смолян, организиран от Българска Асоциация Спорт за Учащи – София, РИО на МОН – Смолян, Община Златоград, със съдействието на Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта. Това съобщават от пресцентъра на община Златоград.
 
В шампионата взеха участие общо 14 отбора с 95 състезателя, от осем училища – момичета и момчета, разделени в две възрастови групи: 2 – 4 клас и 5 – 7 клас. 
Състезанието се проведе с дистанция 25 метра в стиловете:Кроул, Бруст, Гръб, Бътерфлай и комбинирана щафета – стил кроул.
Това бе поредното състезание, което се провежда в плувен басейн при ОУ „Васил Левски” град Златоград, предизвикало интереса на много зрители, родители и гости на града. Всички състезатели, ръководители и присъстващи останаха впечатлени от добрите условия в басейна и изказаха готовност отново да гостуват за нови състезания и спортни мероприятия.
 
Отлични резултати постигнаха учениците от ОУ „Васил Левски” град Златоград и СОУ „Антим I” град Златоград, които завоюваха много медали и призови класирания. Във възрастова група 5-7 клас, момчетата и момичетата от ОУ „Васил Левски”, гр. Златоград спечелиха първите места в отборното класиране. Силно се представи и Нанко Красимиров, от СОУ „Антим I”, който завоюва златните медали в две дисциплини – гръб и бътерфлай. 
 
В индивидуалното класиране в различните стилове, състезателите бяха наградени с медали и грамоти, в отборното класиране отборите бяха наградени с купи и грамоти, а щафетите бяха наградени с медали, купи и грамоти.
Наградите, осигурени от Българска Асоциация Спорт за Учащи, се връчиха от г-н Мирослав Янчев – Кмет на Община Златоград и г-н Христо Богомилов – член на УС на БАСУ и гл.ръководител на състезанието. 
© пресцентър на Община Златоград