Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Най-високият подземен водопад на Балканите се намира в Родопите

Най-високият подземен водопад на Балканите се намира в Родопите

Публикувана на 21.12.2013 | 19:59
3436 прочитания


Най-високият подземен водопад се намира в пещера "Дяволското гърло" в Родопите. ПОздемният водопад не може да се види от туристите, защото е в скален процеп, затова от туристическото дружество са решили да осъществят проект за изграждането на метална пътека, с помощта на която да се осигури достъпът до този феномен.

Идеята е съоръжението да бъде факт през 2014 г. като в момента се изготвя проект за неговото изграждане. От дружеството се надяват през зимните месеци да успеят да съгласуват проекта и да получат одобрение от институциите, тъй като няма да има отливане на бетон и няма да се наруши по никакъв начин екосистемата. Подземният водопад в пещерата „Дяволското гърло” е на няколко нива, като общият пад на водата, която се събира е 60 метра, които го правят най-високият подземен водопад на Балканския полуостров, което е доста впечатляващо, обясняват от туристическото дружество.

Чрез изграждането на металната пътека, туристите ще могат да достигат до него и да го видят в цялото му величие, което ще бъде уникално. Съоръжението ще бъде изградено с приходи от посещения в пещерата. След направата на пътеката, дружеството се надява да привлече както повече посетители в „Дяволското гърло”, така и да накара хората, които са идвали през годините, отново да се върнат и да разгледат пещерата с единствения по рода си подземен водопад на Балканите.