Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Неделински села остават без телевизия

Неделински села остават без телевизия

Публикувана на 30.09.2013 | 16:35
924 прочитания


Ще съобщим на оператора, че има проблеми със сигнала, но по-големият проблем е, че не са раздадени декодерите на социално слабите, съобщава кметът на общината Стоян Беширов.

Той обясни, че е нормално при изключването на аналоговия сигнал и при преминаването цифров ефирен сигнал да се събират сигнали и да има някакви проблеми, за което специалистите трябва да се произнесат, но според него по-големият проблем е, че хората в общината са бедни, безработни и нямат пари да си закупят декодери.

Беширов заявява, че напълно разбира притеснението на жителите на общината и ги подкрепя, защото тази сутрин е гледал как жена отишла да продаде пет литра мляко, за да си купи три хляба.

„Безработицата е голяма, програмите за заетост свършиха, хората нямат пари да гледат аналогова телевизия, как да ги пратиш да купуват декодери за цифрова”, каза Беширов. Хората разбират, че цифровизацията дава възможност за достъп до повече телевизионни програми и с по-добро качество, но при тях на преден план стои въпросът какво ще сложи на масата, за да нахранят семействата си.