Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Неделинци са в стачна готовност

Неделинци са в стачна готовност

Публикувана на 03.01.2014 | 14:21
1105 прочитания


Тютюнопроизводителите от Неделинско са приготвили продукцията си и чакат представители на фирмите, с които имат договори да отидат и да го изкупят, съобщава кметът на община Неделино Стоян Беширов.

Той заяви, че е провел още един разговор с министъра на земеделието Димитър Греков, който го уверил, че слез 3 януари ще започне изкупната кампания. В Неделино са изпратени местни експерти, които да огледат продукцията.

„Надяваме се, че думите ще бъдат подкрепени и с дела”, каза Беширов и допълни, че в момента това, което интересува производителите е на каква цена ще бъде изкупена продукцията им. Сега това вълнува хората и ако не бъде заплатен подобаващо труда им това може да създаде напрежение.

Кметът каза още, че след като е провел разговора с Греков, е събрал хората на площада и им е съобщил за уверението, дадено от министъра. Хората в момента чакат и вярват, че тези дни ще им бъде изкупен тютюнът. Ако това не стане тогава ще има протести.