Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Нова апаратура и ремонтирани отделения ще радват велинградската болница през 2014-та

Нова апаратура и ремонтирани отделения ще радват велинградската болница през 2014-та

Публикувана на 26.03.2014 | 10:14
942 прочитания
снимка: gradvelin.com
снимка: gradvelin.com


Здравното министерство отпуска субсидия за 51 общински болници в страната, съобщи министър Таня Андреева. За това са заделени 6 млн. лв. бюджетни средства, а списъкът с лечебните заведения, които ще получат допълнителни средства е предложен от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Ще бъдат финансирани болниците, които обслужват няколко общини в радиус от 40 и повече километра.

Със съдействието на кмета на Община Велинград Иван Лебанов в списъка допълнително е добавена и общинската болница във Велинград. Това съобщават от пресцентъра на родопската община. Първият транш към малките болници се очаква да бъде в края на март и ще е за цялото първо тримесечие от годината. Освен това на 10-ти март тази година ВАС потвърди решението на КЗК за фирмата изпълнител „Братя Пашкулеви“ ООД. Строително-монтажните работи в болницата започват в последните дни на март. След ремонтите общинското здравно заведение ще има ремонтирани отделения, нова техника, сред която нови апарати за хемодиализа,  дефибрилатори и редица животоспасяващи апарати. Ще бъде подменен и асансьорът, както и изградена рампа за хора с увреждания.

© пресцентър на община Велинград